Samenwerking voor ZijperHuisartsen

De ZijperHuisartsen werken niet alleen op papier samen, de samenwerking is nu ook letterlijk te zien. De vijf huisartspraktijken uit de voormalig gemeente Zijpe; Callantsoog, Petten, Schagerbrug, Sint Maartensbrug en ’t Zand hebben samen een nieuw logo en daarmee een eigen huisstijl ontwikkeld.

“Het nieuwe logo bestaat uit een kruisvorm en een hart die met elkaar verbonden zijn,” licht praktijkmanager Ellen Kuilboer toe. “De vorm van het kruis is een bekende vorm binnen de farmacie en is op te delen in vijf gelijke blokken, die staan voor de vijf praktijken. De hartvorm staat voor zorg. Dat spreekt voor zich.”

Naast het nieuwe logo voor de vijf ZijperHuisartsen samen, krijgt elke praktijk een eigen logo. De vormen blijven gelijk, alleen de kleur is anders. Herkenbaarheid, daar gaat het om. 

Ellen: “De nieuwe huisstijl is een herkenningspunt. Het benadrukt onze samenwerking en geeft de organisatie als geheel en de praktijken los van elkaar een kenmerkend gezicht. Dit maakt het voor iedereen eenvoudiger om ons en informatie over ons te vinden.”

Nieuwe website
Tegelijkertijd met de nieuwe huisstijl, is er een nieuwe website geïntroduceerd. Ook hiervoor geldt dat er één gezamenlijke basis is waar alle informatie staat over de vijf praktijken. Alle contactgegevens staat op een rij, de openingstijden, een overzicht van de spreekuren en diverse links naar betrouwbare medische informatie.

“Maar daarnaast stellen de praktijken en hun medewerkers zich voor. Zo weten patiënten met wie ze een afspraak maken en / of wie ze aan de lijn hebben,” zegt Ellen. “En dat is wel zo fijn omdat de artsen bij afwezigheid voor elkaar waar nemen en een telefoonsysteem delen. Contact opnemen is en blijft zo veilig en vertrouwd.”

Scroll naar boven